Cum să facem față schimbărilor din viața noastră?

Schimbarea sentimentelor este o schimbare de destin.

– Neville Goddard

Schimbarea este singurul lucru constant din viata noastra. Oricat de mult am incerca sa pastram lucrurile si relatiile asa cum sunt acum( mai ales daca ne bucuram de armonie sau multumire sufleteasca), cel mai probabil vor aparea schimbari in decursul lucrurilor.

De cate ori nu ne-am intrebat cum de este posibil ca un om drag noua sau cunostinta sa se schimbe atat de mult intr-un timp atat de scurt? Ne intrebam daca noi chiar il cunoastem cu adevarat pe acesta sau dorintele sale interioare.

Fiecare dintre noi parcurge lectiile vietii, ascede catre diferite etape ale evolutiei ce necesita un alt set de comportamente, o noua abordare asupra existentei, mai multa intelepciune si noi provocari. Iar aceste etape aduc cu sine schimbarea.

Schimbarea presupune de cele mai multe ori modificarea factorilor externi care ne influenteaza, in prima faza, si a mediului exterior. Putem sa ne gandim la schimbarea de domiciliu, de exemplu. Mergem in alt oras sau intr-o diferita zona a orasului actual, unde avem o alta casa, intalnim oameni noi, etc.

Va trebui sa ne adaptam si emotional tuturor noutatilor. Sa le acceptam, sa le integram la nivelul personalitatii noastre deoarece ele fac parte din prezentul nostru si foarte probabil din viitorul nostru. Daca ramanem fixati pe trecut si ceea ce s-a petrecut acolo( locurile cunoscute, persoanele ce au plecat din viata noastra) nu vom avea prea multe de castigat. Se spune ca viata merge inainte, nu inapoi, asa cum este totodata responsabilitatea noastra este de a merge mai departe, sa pasim catre viitor, iar energia noastra trebuie canalizata in acea directie.

Schimbarea de multe ori nu este o alegere personala. Ea survine in urma unor evenimente, uneori neprevazute, cum ar fi: pierderea locului de munca, despartirea/divortul sau, din pacate, pierderea pentru totdeauna a unei persoane foarte dragi, mutarea familiei noastre din motive financiare in alt mediu, etc.

Ca sa ne putem adapta schimbarilor neprevazute e nevoie de timp si curaj de a merge mai departe.

Ceea ce pare de multe ori tragic ne invata lectii importante ce ne ajuta sa ne dezvoltam spiritual si personal. Nu dorim acele lucruri sa se intample, insa nu putem ceda in fata suferintei, depresiei, ci trebuie sa luptam si sa speram la zile mai bune, oameni frumosi in vietile noastre. Poate nu e totul roz acum si nici nu a fost totul bine in trecutul nostru, insa nu reprezinta sentinta noastra pe viata. Ne putem inalta, putem evolua atata timp cat ne putem adapta schimbarilor atat pozitive, cat si negative!

Cum percepem schimbarile tine doar de atitudinea noastra mentala!

Sa alegem constient si asumat sa schimbam aspectele negative din viata noastra sau sa pornim in cautarea de noi oportunitati- o varianta frumoasa de a ne schimba destinul, conditia, dovezi ale curajului, dorintei de a avea un trai mai bun si un suflet mai impacat... Insa uneori suntem fortati de boala sau de un alt aspect negativ ce intervine in existenta noastra pentru a realiza o schimbare pozitiva.

Nu alegem de multe ori sa renuntam la ceea ce ne face rau, fie dependente, fie mici placeri, continuam cu ele deoarece ne ofera placere, iar schimbarea de multe ori ar fi prea greu de realizat dupa parerea celor mai multi oameni( greu sa rezistam tentatiei, sa nu ne intoarcem la obiceiurile nocive), insa nimic nu este imposibil daca avem suficienta motivatie si ambitie.

Multi ne schimbam deoarece apare suferinta in viata noastra si dorim sa o depasim, ea ne forteaza sa adoptam alte ideologii de viata, principii, sa luam initiativa. Mai putini oameni se schimba avand la baza o dorinta puternica de a obtine anumite rezultate, ma refer aici la asumarea completa a procesului de schimbare si imbunatatire a conditiilor de viata, a personalitatii, etc.

Schimbarea uneori poate sa para negativa, insa ea ne aduce lectii puternice de viata, contribuind astfel la cresterea nivelului vibrational la care se afla constiinta noastra.

La final, nu va pot spune altceva decat sa fiti curajosi, deschisi la noi oportunitati, sa nu lasati frica sa va influenteze deciziile pe care doriti cu adevarat sa le adoptati!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *