Magia recunoștinței

Recunostinta este o stare de fericire interioara, in care sufletul nostru simte multumire fata de anumite aspecte pozitive intalnite pe drumul existentei umane.

Recunostinta presupune manifestarea unei emotii sincere de multumire fata de ceea ce ne-a daruit viata, fata de Dumnezeu( Univers), de oamenii care sunt alaturi de noi in aceasta calatorie a sufletului pe Pamant, fata de toate momentele in care omul a reusit sa treaca peste dificultati, provocari, peste durere si trauma.

Puterea recunostintei este cunoscuta din cele mai vechi timpuri, de cand oamenii ofereau ofrande in semn de multumire fata de zei si poate a trecut si mai mult timp de atunci.

Aceasta stare de gratitudine aduce un impact pozitiv in vietile noastre avand in vedere foarte multe aspecte. Atunci cand simtim recunostinta, indiferent de cauza, atragem energii puternice, pozitive de la Univers, in interiorul organismului nostru sunt secretati anumiti hormoni cum ar fi serotonina, dupa cum o stim cu totii drept ,,hormonul fericirii”, iar stresul se reduce considerabil. Devenim totodata mai ingaduitori, mai calmi, ne aflam in armonie cu Universul si Creatia, luam decizii intelepte, stimulati totodata de valul de energie divina, armonioasa aparut ca urmare a ivirii gratitudinii.

In acele momente oneste de multumire pentru tot ceea ce exista si ne bucura sufletele, reusim sa ne schimbam atitudinea si perspectiva asupra a tot ceea ce ne inconjoara, asupra oamenilor ce fac parte din viata noastra, sentimentele noastre fata de umanitate si fata de activitatile cotidiene.

De multe ori auzim tot felul de oameni care isi exprima recunostinta fata de ceea ce au experimentat, detin, fata de familiile lor. Diferenta dintre a spune ca suntem recunoscatori si a fi cu adevarat consta in emotia reala manifestata la nivel subconstient. Daca noi doar afirmam acest lucru, insa nu credem cu adevarat, mai putem spune ca noi chiar suntem multumiti de ceea ce avem, ca suntem recunoscatori?

Oamenii au simtit nevoia sa dedice o zi sarbatoririi gratitudinii. (21 septembrie) macar in aceasta zi sa le spunem sufletelor dragi cat suntem de recunoscatori pentru faptul ca sunt o parte importanta din viata noastra, ca-i pretuim pentru ca putem impartasi cu ei atat de multa iubire, sprijin, incredere.

Sunt multe cai prin care putem vedea existenta noastra ca pe o binecuvantare.

De multe ori nu apreciem ce avem, supraestimam impactul lucrurilor care nu se desfasoara exact dupa planurile pe care ni le facem, acele momente in care viata ne ia prin surprindere si cerem cu durere Universului sa se faca dreptate, spunem ca nu este corect ceea ce se intampla, iar uneori o facem pentru lucruri cu adevarat nesemnificative.

Cum putem sa apreciem ce avem deja in fata noastra?

Sunt multe raspunsuri: Iubirea, acele momente de contamplare a naturii atunci cand iesim la o plimbare, cand ne delectam cu peisaje parca desprinse din Eden, atunci cand putem asigura viitorul familiei noastre, diminuarea grijilor.

Putem fi recunoscatori ca avem cu ce sa ne hranim, unde sa dormim, un acoperis deasupra capului care sa ne protejeze si sa ne adaposteasca, suntem sanatosi, in viata, putem merge, vorbi, vedea, auzi, simti. Ne putem exprima dragostea, compasiunea. Putem face alegeri.

Cum exersam recunostinta?

Sunt multe exercitii, iar unul care m-a ajutat pe mine atunci cand simteam ca mi se cuvine totul, uitam sa apreciez faptul ca traiesc si sunt sanatoasa, am alaturi de mine oameni minunati care ma sustin este cel realizat prin scris. In fiecare seara inainte de a ne pregati de somn, putem face o lista cu cateva lucruri de care suntem recunoscatori ca s-au intamplat in ziua respectiva sau pe care le avem in viata noastra. Fie ele lucruri, evenimente, oameni, etc.

Tu pentru ce esti recunoscator azi?

Te imbratisez cu recunostinta si iubire!

Publicat de Mădălina-Ionela

Pasionată de psihologie, dezvoltare personală și spiritualitate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: