Limbajele iubirii în relația de cuplu

Sărbătorim iubirea! Când? În fiecare zi sau doar de Valentine's Day? În fiecare zi, recomandat. Dacă ai uitat de Ziua Îndrăgostiților/aniversarea voastră/ ziua ei de naștere ce vei face? Dacă se supără persoana dragă cum putem să-i arătăm cât de mult o iubim și sa interpreteze în mod pozitiv strădania noastră de a îndrepta totul? Tu știi ce așteptări are de la tine și cum vrea să fie iubită?

Potrivit autorului cărții ,,Cele 5 limbaje ale iubirii", Gary Chapman, identificăm 5 forme de a ne comunica dragostea, atât persoanelor dragi din jurul nostru, cât mai ales partenerului de cuplu. Aceste limbaje ale iubirii sunt: declarațiile de dragoste, timpul petrecut împreună, cadourile, serviciile și contactul fizic..

De cele mai multe ori ne exprimăm iubirea prin cadouri (mai ales în preajma sărbătorilor cum ar fi: Crăciun, Ziua Îndrăgostiților, zile de naștere, etc).

De ce este foarte important să știm limbajul de iubire al partenerului? Un prim aspect ar fi ca să comunicăm pe înțelesul acestuia că înseamnă foarte mult pentru noi. Al doilea motiv este că, știind cum să-i arătam dragostea, nevoile acestuia vor fi satisfăcute, iar în al doilea rând multe frustrări nu vor mai exista.

Pot apărea tensiuni și putem considera că nu suntem apreciați de către partener deoarece el nu ne iubește așa cum noi ne dorim (nu folosește limbajul nostru de iubire). De exemplu, pentru noi este important să petrecem timp de calitate cu partenerul, însă pentru acesta există o alta activitate mai importanta decât clipele petrecute alături de noi și încearcă să compenseze prin oferirea de daruri. Indiferent cât de mult ne-am convinge pe noi înșine că acele cadouri sunt o apreciere imensă din partea iubitului/ei tot vom fi nemulțumiți.

Important este de la începutul unei relații să ne comunicam nevoile și așteptările de la partener. Acest lucru contează enorm mai ales în relațiile cu bărbații, deoarece noi, femeile, avem tendința de a insinua că aceștia chiar ne cunosc nevoile și vor acționa imediat să ne ajute la îndeplinirea lor și ,respectiv, ei chiar știu ceea ce noi ne dorim. Chiar daca avem mari așteptări de la aceștia e foarte important să comunicam clar ceea ce avem in minte.

Bărbații sunt orientați spre obținerea rezultatelor, sunt mai obiectivi în gândire în comparație cu femeile și mai ales vor să li se spună clar ce trebuie să facă pentru a face o femeie să se simtă fericită și împlinită alături de el.

Dacă un bărbat nu își dorește ca partenera lui să fie astfel, e timpul ca aceasta să-și ia bagajul și să plece definitiv din viața lui.

Doamnelor, dacă doriți ceva de la un bărbat, spuneți verde în față. Nu vă feriți de certuri sau să vă axați pe gândul că îi veți indispune deoarece astfel nu vom ajunge decât la frustrare, iar frustrările seacă atât relația de energie, cât și sufletul nostru de viață. Este valabil și pentru bărbați deoarece dacă doriți un anume lucru de la parteneră comunicați-i clar și nu pe ocolite. (Acest lucru este general valabil indiferent de sexul partenerilor)

Declarați-vă iubirea! Acum și aici! Oriunde și oricând! Încurajați-vă partenerul, vorbiți frumos și politicos cu acesta! Scrieți o scrisoare de mulțumire sau un mesaj!(Limbaj de iubire declarațiile)

Fiți recunoscători pentru iubirea pe care o primiți și bucurați-vă că aveți lângă voi o persoană pe care să o iubiți și să fiți alături de ea atât în momentele bune, cât și în cele mai puțin bune. Petreceți timp de calitate împreună! Căutați un hobby comun sau implicați-vă în activități comune! (Timp petrecut împreună)

Serviciile: Ajutați partenerul pentru a realiza la timp diverse sarcini!

Oferiți o floare sau un dar pe placul partenerului ( cadourile) și/sau oferiți o îmbrățișare sincera și plina de iubire și recunoștință (contact fizic)!

Alege să-i comunici iubirea exact în modul în care el/ea își dorește cu adevărat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *