Stresul mi-a furat viața

Merită să trăiești o viață plină de stres? Sufletul tău  e îngenunchiat de  dezamăgire, ură și nemulțumire?

Te trezești cu bucurie și pregătit pentru o nouă zi, o nouă provocare sau îți simți sufletul greu, ești dezamăgit de diverse compromisuri pe care le faci  pentru acel lucru pe care-l urăști?

Ce simți și ce îți dorești? Vrei să dispari. Te gândești ca ai dori să ai succes la job, însă simți doar presiune, stres și, poate, dezgust. Uneori te pot convinge banii să-i mai dai o șansă acestei provocări sau sa încerci ceva nou. De ce simți totuși acest lucru ca pe un mare ghimpe în inimă? Merită să continui? Merită să te trezești de dimineață cu aceleași gânduri negative: ,, Azi e tot o zi nenorocită, iar mă duc la afurisitul acela de job.”?

Ce faci când tot ce-ți dorești este să renunți sau să fii dat afară? Știi cum te afectează stresul în toată această situație?

După cum știi, stresul apare atunci când ne confruntăm cu situații și cerințe pe care le considerăm dificile și au o mare influență asupra vieții noastre emoționale. Existența unei stări permanente de neliniște, disconfort din cauza înmulțirii hormonilor stresului nu este o alegere înțeleaptă. Stresul ne afectează organismul și multe alte domenii ale vieții. Apar insomnia, palpitațiile, anxietatea, depresia, avem dureri de cap frecvente și putem ajunge la probleme medicale din ce in ce mai grave. Totul pentru o viață stresantă, unde avem un loc de muncă și/sau relații care nu ne aduc strop de fericire și mulțumire interioară.

Nimic nu este mai prețios decât încheierea unei situații de acest fel și, mai ales a acelor situații în care ne încălcăm constant principiile de viață, de etică morală și, desigur, respectul de sine.

Dacă ai puterea să renunți la aceea situație ce-ți face rău, te sfătuiesc să acționezi și să mergi mai departe în viață cu cele mai bune lecții din acea experiență. Continuă să înaintezi! Daca in schimb tu consideri stresul un element care te stimulează și este doar o mică piedică în procesul împlinirii visurilor tale, îți recomand câteva activități prin care să îți recapeți energia și te vor ajuta să eliberezi stresul din organism:

    - Sport

   -Dans

   - Activități artistice (pictat, cântat, etc- nu e nevoie să fii talentat pentru a te simți bine făcând aceste lucruri și să lăsăm perfecționismul departe )

   - Meditație (recomand meditația ghidată pentru începători sau pentru lipsa de concentrare)

Ai grijă de tine și de sănătatea ta fizică și emoțională. Te îmbrățișez cu lumină!

Dacă ți-a plăcut acest articol te invit să dai un share prietenilor tăi și să fii alături de noi pe pagina de Facebook Iubesc Psihologia, respectiv să te alături comunității noastre aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.