Urmează-ți valorile în viață!

              Cine ești  astăzi reprezintă rezultatul acțiunilor tale  de până acum. Personalitatea ta  este un produs al tuturor comportamentelor repetate, al convingerilor (bune sau rele), al principiilor de viață, temperament, valori, etc.

              Noi alegem de fiecare dată prin fiecare acțiune cine dorim să fim. Alegem astăzi să facem ceva sau nu pentru a ne atinge un anumit scop va influența cu siguranță cum vom deveni ulterior, ce viață vom avea, ce oameni vom atrage, oportunitățile întâlnite.

             Putem merge pe drumuri foarte diferite în existența noastră ca suflete pe Terra în funcție de fiecare decizie pe care o vom lua. Unele evenimente par a fi distructive pentru ființa noastră interioară(o tragedie, un eșec, pierderea a ceva/cuiva important). Însă în funcție de cum reacționăm noi la aceste evenimente, fie ne ridicăm, de data aceasta mai puternici, mai înțelepți, cu lecția de viață învățată, fie alegem să ne îngropăm în comportamente distructive cum ar fi dependențele(ex: alcool, jocuri de noroc etc), ne va dicta viața.

           Valorile sunt acele lucruri importante după care ne ghidam in viață. Desigur, fiecare om are propria sa definiție pentru acestea. De exemplu, două persoane par să aibă aceleași valori: libertate, iubire și bogăție, însă să aibă definiții și principii de viață total diferite. Prima persoană poate înțelege libertatea ca posibilitatea de a face numai ce își dorește în viață, fără să-i fie interzis de către alte persoane, de  tradiții general acceptate și integrate în acea comunitate și/sau prin prisma legii un anumit lucru. A doua poate vedea libertatea referindu-se la oportunitatea de a deveni un antreprenor de succes care să nu depindă financiar de nimeni. La fel  și cu iubirea. Poate fi înțeleasă prin ideea de căsătorie și familie pentru prima persoană, pe când cea de-a doua înțelege prin ,,iubire’’ dedicare față de un partener/ de o idee/ de o afacere/ iubirea de sine, etc.

    Unul dintre lucrurile pe care, din păcate,  le facem  în viață este să nu ne respectăm pe   noi înșine  și valorile noastre, urmând ceea ce alții consideră că este mai bine pentru noi, fără măcar să le pese de sufletul nostru sau  de visurile noastre. Oamenii ii vor ghida pe ceilalți după ceea ce lor le lipsește, regretă sau se bucură din plin. De exemplu, dacă părinții tai regretă că nu au devenit medici, te vor ghida pe tine  să devii unul și îți vor spune să înveți, să pui școala și munca pe primul loc, când poate sufletul tău strigă să ai o afacere sau să devii artist, să împărtășești cu ceilalți ce e cu adevărat semnificativ pentru ființa ta.

    Ne ridicăm sau cedăm în fața confruntărilor din drumul existenței noastre?! Alege conștient și înțelept! Asta îți recomand. Să te ridici din orice situație neplăcută, să pui capăt comportamentelor care nu-ți mai servesc și să te înalți! Să spui ,,GATA! ASTA NU ESTE VIAȚA PE CARE AM VISAT-O! NU SUNT EU OMUL DIN OGLINDĂ! ALEG AZI SĂ FIU PUTERNIC! ALEG AZI SĂ NU MĂ PLEC ÎN FAȚA DIFICULTĂȚILOR! ALEG SĂ AM RABDARE, SĂ SPER ȘI SĂ MUNCESC CA VIAȚA MEA SĂ DEVINĂ EXACT  CEEA CE-MI DORESC ACUM”.

Daca ți-a plăcut acest articol te invit să dai un share prietenilor tăi și să fii alături de noi pe pagina de Facebook Iubesc Psihologia, respectiv să te alături comunității noastre aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *