Decizii luate din iubire
alt

Ingredientul unei vieți împlinite

,,Cea mai buna alegere dintre toate este sa-ti iei propriile decizii din iubire decat din frica."

— (The better man project)

Buna! Astazi vom vorbi despre decizii. De ce atunci cand luam decizii, mai ales pe cele importante, le luam mai mult din frica decat din iubire?

Ne este frica sa avansam in viata si sa fim responsabili pentru consecintele actiunilor noastre deoarece ne gandim ca vom esua de la bun inceput, ca nu merita nici macar sa incercam, ne este frica de critica persoanelor din jurul nostru... Ce vor crede ceilalti despre decizia pe care am luat-o? Ti se va spune:,, Nu mai visa cu ochii deschisi", " Nu e pentru tine", ,,Nu esti in stare de nimic, ai parte numai de esec incontinuu", etc.

Si, de cele mai multe ori, te vei impotrivi si vei spune: ,,Aceasta este viata mea pe care vreau sa o traiesc asa cum imi doresc/ persoana cu care imi doresc sa fiu", "vreau si o sa studiez la facultatea Y, indiferent de cine imi spune ca nu pot face asta" , "vreau sa-mi indeplinesc visurile din copilarie, vreau sa renunt la job-ul actual si sa devin( ex: actrita, balerina, inginer, profesor, antreprenor)".

Dar, din pacate, de cele mai multe ori, ne lasam condusi de vorbele celorlalti. Daca oamenii din jur imi spun ca nu sunt suficient de bun si sa nu mai incerc in viata mea sa fac acel lucru, oare sa-i ascult? Sunt eu un esec? Uneori mintea iti spune ca da, te saboteaza convingerile care ti s-au tot repetat de-a lungul existentei tale de catre ceilalti si de multe ori chiar de tine: ,, sunt un esec", ',,nu merit sa ajung in varf", ,,nu merit sa fiu fericit/a, nu merit sa fiu langa acea persoana", ,,nu merita nici macar sa incerc sa-mi indeplinesc visurile". Ne este frica: de respingere, de esec, de succes( de indata ce avansezi tot mai mult, apar si mai multe responsabilitati) etc.

De ce dam dreptate haterilor? De ce ascultam parerile descurajante din jurul nostru? Alegem sa ramanem blocati in aceeasi situatie si/sau alegem ceva pe care nu ni-l dorim cu adevarat. De ce iubirea fata de sine, fata de valorile noastre si fata de visurile noastre nu triumfa? De ce sa ma impotrivesc propriei inimi? De ce sa nu fac ceea ce ma reprezinta cu adevarat, sa iau acele decizii din iubire fata de mine din prezent , fata de propriile visuri si fata de dorintele pe care mi le-am dorit inca de mica sa devina realitatate? Hai sa luam deciziile din tot sufletul nostru, din iubire, grija si respect fata de noi insine. De ce sa ne ,,aruncam" in situatii si relatii care nu ne servesc, care nu onoreaza sufletul?

Daca ma citesti astazi, te rog, sa renunti la compromisuri doar de dragul celorlalti si sa faci ceea ce-ti spun mintea si sufletul in completa armonie sa urmezi. Munceste pentru visul tau, intalneste-te cu aceea persoana, devino cine ai visat ca vei fi cand erai copil, cumpara acea masina! Respecta-te, iubeste-te si apreciaza-te pe tine si fiecare etapa din evolutia ta si nu-i asculta pe cei din jurul tau! Ia decizii intelepte din iubire de sine!

La final, am pregatit un exercitiu pe care l-am descoperit in frumoasa carte scrisa de Ben Renshaw- ,,Succesul este o stare de spirit", si pe care l-am aplicat in viata mea: Ne alegem o afirmatie puternica, plina de incredere, pozitiva si o repetam in scris timp de 7 zile,( este la alegere de cate ori doresti sa o repeti_ pe zi), insa din experienta proprie am repetat de 35 de ori dimineata si 35 de ori seara. Poti lua de exemplu aceasta afirmatie pentru inceput: ,,MA IUBESC SI MA ACCEPT ASA CUM SUNT", si vei observa dupa 7 zile rezultatele cu siguranta. 🙂

Dacă ți-a plăcut acest articol te invit să dai un share prietenilor tăi și să fii alături de noi pe pagina de Facebook Iubesc Psihologia, respectiv să te alături comunității noastre aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *